2019, Lancôme, Recenze parfémů

Recenze Lancôme: La Vie est Belle en Rose

O jarní novince La Vie est Belle en Rose jsem psala již před měsícem (najdete zde). Vzhled kampaně i složení mě nalákalo do parfumérie a recenze na sebe nenechala dlouho čekat.

Pár slov úvodem

Na úvod by se slušelo říci něco málo k vůni samotné. Ujalo se jí sehrané duo, které má na svědomí také originální vůni La vie est Belle L’Eau de Parfum. Dominique Ropion a Anne Flipo opět odvedli velmi dobrou práci.

Za zmínku stojí i hlavní tvář vůně. Není snad nikdo, kdo by neznal oblíbenou herečku a ikonu konceptu vůní La Vie est Belle – Julii Roberts. Patříte-li mezi fanoušky vůně či herečky samotné, určitě se na krátké video podívejte.

Květinově-sladké opojení

La Vie est Belle en Rose mi vykouzlila úsměv na rtech. Ihned po nástřiku na sebe nenápadně upoutala pozornost, kterou jí už žádná z dalších testovaných vůní toho dne nedokázala vzít.

Svěží tóny v úvodu vás příjemně naladí. Bergamot ani červené bobule jsem ve vůni ještě ani nezaregistrovala, když se přihnal růžový pepř. Samo o sobě to sice nezní kdo ví jak originálně, avšak díky nim se nejedná o žádnou ulepenou, těžkou vůni. Naopak bych řekla, že se podařilo najít kompromis mezí lehčími a silnějšími variantami vůně.

Do svěžích tónů se brzy začaly proplétat růže a pivoňky. Pokud nepatříte mezi milovníky těžších, omamných růží (např. bulharská růže), pak vás mile překvapí jejich čerstvý nádech. (Onen nádech mi připomněl jednu toaletku, kterou svého času prodával Oriflame. Byla to vyšší, štíhlá lahvička s červenou růží na obalu).

Sladký obláček, který vás obklopí, je v závěru dobře vybalancován. Lehký závan pudru a čistoty je pak perličkou na dortu.


Složení La Vie est Belle en Rose:

  • bergamot, růžový pepř, červené bobule,
  • pivoňka, konvalinka, růže stolistá, damašská růže,
  • santalové dřevo, kosatec, pačuli, bílé pižmo.

Potěšení od jara do podzimu

Novinka Lancôme v růžové podobě vás nezklame. Je to jedna z klasicky elegatních vůní nositelná po většinu roku. Není mnoho, co bych jí mohla vytknout, neboť slabší výdrž (na kterou si některé ženy stěžují), jsem nezaznamenala. Z pomyslného sladkého obláčku jsem totiž sestoupila po dlouhých a příjemných osmi hodinách. Snad jen flakón, který vypadá lépe v kampani, než na poličce.

La Vie est Belle en Rose voní přesně tak, jak působí navenek. Kompromis mezi sladkými květinami a svěží složkou vytvořil spolehlivou a sebevědomou vůni, která jde příjemně do prostoru. Díky tomu ji ocení kolegyně v kanceláři i protějšek při schůzce. A pokud by se schůzka trochu protáhla, nemusíte mít strach. La Vie est Belle en Rose vás bude dobře reprezentovat i v pozdějších hodinách.

Celkové hodnocení: 7,5/10.

Napsat komentář