2019, Marks & Spencer, Recenze parfémů

Recenze Marks & Spencer: Nectar & Jasmine

Nectar & Jasmine (Eau de Toilette) je jednou z novinek roku 2019 v sítích Marks and Spencer. Jak dopadla – dle slov výrobce – perfektní a nadčasová vůně?

Novinky s půlročním zpožděním

M&S se v posledních letech opět dostává na výsluní. Kdo by neznal některé z mnoha výrobků, které anglická síť obchodů nabízí? Vedle oblečení, doplňků do domácnosti, potravin a kosmetiky, je tu i další, a u nás trochu opomíjená sekce vůní.

Příkladem může být nejedna pražská prodejna, kde najdete jednu či dvě nové vůně minimálně s půlročním zpožděním. Navíc jsou umístěny v prostoru těsně u pokladen, kde už na zkoušení nemáte chuť a leckdy ani čas.. Ale zpět k recenzi.

Jak chutná nektar s jasmínem?

V této kombinaci najdete ovoce (zejména svěží citrusy) a květinové tóny. Zkrátka vše, co se sluší a patří na líbivou svěženku na léto a vůbec teplejší části roku.

Složení Nectar & Jasmine (Eau de Toilette):

  • jasmín, nektar, světlá dřeva.

Zpočátku čistě jasmínová květinovka, se poměrně rychle vytrácí a na řadu přichází citrusy. Trošku štiplavější a kyselejší. Na rozdíl od květin v úvodu, mají citrusy delší trvání. Po hodince a půl už cítím základ vůně, který je na můj vkus až příliš univerzální. Ptáte se co tím myslím?

Ať sáhnete po jakékoli svěží vůní z drogérie, základ vyzní (až na pár světlých výjimek) vždy stejně. Budete-li mít dva nepopsané vzorky vyzkoušených vůní, po určité době nemáte šanci poznat, která je která.

Perfektní ani nadčasová

Nectar & Jasmine příjemně překvapí svou výdrží. Je to toaletka, tudíž neočekávám nic extra. O to větší je mé překvapení, když ji o 4 hodiny později stále cítím na svém zápěstí.

Nová toaletka M&S potěší zatím ještě nevyhraněnou slečnu, případně mladou dívku, která neočekává mnoho. Vůně nektaru s jasmínem je zasazená do ovocného sadu překypujícím svěžími květy citrusů a zelených lístků, na které usedá první motýl.

Marks & Spencer podle mého nevytvořil perfektní ani nadčasovou vůni. Ale příjemně vybalancovanou ano. Na doma, nezávazné setkání či na sport bude proto ideální. Obzvlášť v teplejších dnech.

(Cenově vyjde na necelé 400,- Kč za 100 ml balení).

Celkové hodnocení: 5,5/10.

Napsat komentář