2019, Lancôme, Recenze parfémů

Recenze Lancôme: Idôle

Po jarní novince La Vie est Belle en Rose přichází Lancôme s další vůní podpořenou intenzivní kampaní – Idôle. Zaslouží si větší pozornost nebo se jedná o další z mnoha mainstreamových vůní?

Vůně které neuniknete

Idôle poutá pozornost mnoha žen. Ať už se zajímáte o parfémy či nákupy pouze okrajově, jistě jste už na ni narazily. V nákupních centrech (stejně jako v parfumériích) se to jen hemží usmívajícími hosteskami rozdávající navoněné papírky. Zkrátka uniknout této novince není vůbec snadné. Proč tedy odolávat?

Co možná nevíte

Za složením stojí trio zkušených návrhářek – Shyamala Maisondieu, Adriana Medina-Baez a Nadege La Garlantezec, díky nimž vznikla klasicky líbivá, ženská vůně. Co vás již z dálky upoutá je však design – úzký, štíhlý flakón v růžové barvě, který působí tak křehce, až se ho vůbec bojíte dotknout..

V kampani se objevila mládá americká herečka a modelka Zendaya (tu budou znát spíše mladší ročníky, neboť se prosadila díky seriálům stanice Disney Channel – u nás např. seriál Tajný život K.C.).

Slibný začátek

Novinku Idôle můžeme zaškatulkovat jako květinově-sladkou, ovocnou vůni. Zpočátku opravdu hodně ovocnou. Nejvíce mi připomínala zralé broskve, které se později změnily na svěžejší (nikoliv však trpké) citrusy.

Po ovoci přichází na řadu sladké květiny, které tvoří dva druhy růží a jasmín. A zde nastává kámen úrazu. Čím více se mi líbily svrchní tóny (úvod), tím méně mi vyhovovalo její srdce. Spojení růže a jasmínu zde působí opravdu tuctově a po třech a půl hodinách až dusivě.

Vyčkejte na závěr

V zájmu objektivního hodnocení jsem jí ale musela dát šanci až do konce a ještě že tak. Po vzoru: „Vyděržaj pioněr!“ jsem napnula všechny čichové buňky a shledala, že to nakonec není tak zlé. Závěr je totiž příjemně odlehčený. Květiny vnímám jen zpovzdálí a nastupují pižmové tóny doplněné o jemnou a ne tak sladkou vanilku.

Zatímco na sobě jsem ještě dlouho cítila závěrečné pižmo a vanilku, na oblečení i papírku o několik dní později spíše sladké ovocné aroma s trochou květin. Výdrž je tedy výborná. Na kůži vydrží opravdu celý den a na oblečení i několik dní.

Složení Idôle (Eau de Parfum):

  • bergamot, hruška;
  • turecká růže, růže stolistá, indický jasmín velkokvětý;
  • bílé pižmo, vanilka.

Koho potěší?

Idôle od Lancôme je líbivá, nekomplikovaná a má báječnou výdrž. Je to přesně taková vůně, která bude spolehlivě doprovázet během celého dne po celý rok. Ideálně bych ji proto viděla do kanceláře/školy, na běžné nošení a volný čas.

Na mně samotné mi voněla trochu tuctovitě, tudíž bych si jí na běžné nošení ani speciální příležitosti nevzala. Ale jak se říká, každému co jeho jest. Cenově se pohybuje v rozmezí cca 1 100,- (25ml) až 3 000,- Kč (75ml balení) v jednotné koncentraci Eau de Parfum. Vyzkoušet ji můžete v kterékoliv parfumérii či v pražském Beauty Institutu Lancôme.

Podtrženo-sečteno, za mě je to to ideální volba (byť trochu dražší) pro mladší věkové ročníky, ženy libující si v květinově-ovocných vůních a parfémově nevyhraněné nosíky.

Celkové hodnocení: 7/10.

Tip: Vzhledem k blížícím se Vánocům a momentálním slevovým akcím, může být novinka Idôle pěkným vánočním dárkem, který potěší zejména mladší věkovou kategorii dívek a žen.

Napsat komentář