Články, Novinky

Nové pánské vůně – jaro 2020

Kromě široké nabídky staronových vůní najdete na pultech obchodů tři nové pánské vůně. Které to jsou a vše o nich zjistíte v tomto článku.

Pro muže jen to nejlepší

Minule jsem psala o tom, na co si dát v parfumériích pozor. (Pokud jste ještě nečetli o zavádějícím označování novinek, pokračujte sem). Dnes se tedy podíváme na to, co je skutečně nové, tedy první jarní vůně.

Protože pánské vůně zatím zůstávaly trochu stranou, začnu nyní třemi, které jistě zaujmou. Ne že by jich nebylo více, avšak na pultech českých parfumérií jsou prozatím tyto tři.

(V tuto chvíli mi proto přijde zbytečné psát o dalších, když jsou pro většinu českých zákazníků v nedohlednu. Pro zajímavost: v jedné z cizích parfémových databází je už 54 parfémů pro muže, přičemž velkou část z nich již můžete v zahraničí vyzkoušet).

1. Narciso Rodriguez – For Him Bleu Noir (Eau de Toilette Extrême)

Svěží, dřevitě-citrusovou vůni vytvořila Sonia Constant. Jako první vás upoutá zelená mandarinka s citrusy a špetkou bazalky na ledových tónech. O smyslnost vůně se postará pižmo v kombinaci s modrým cedrem, ebenem a citrusy obsažené v samotném základu.

Jistě stojí za zmínku, že za designem a celkovým provedením stojí sám Narciso Rodriguez. Za 100ml dáte necelé dva tisíce, což je nejméně ze všech zmíněných vůní.

2. Dior – Dior Homme (2020) (Eau de Toilette)

Nevím jak mužskému, ale ženskému publiku rozhodně neunikla novinka v podobě Dior Homme (EdT) 2020. Která z žen by totiž neznala tvář – herce Roberta Pattinsona? Ačkoli na něj sama tolik netrpím, musím říct, že v reklamě Dioru vypadá víc než dobře.

A co se ukrývá ve vůni, které se ujal slavný Francois Demachy? Počáteční tóny pryskyřice elemi, bergamotu a růžového pepře střídá atlaský cedr a pačuli v srdci. Závěr dřevité vůně dokresluje pižmo a haitský vetiver.

Pořádná reklama něco stojí a u Diora to platí dvojnásob. Připravte si proto necelé tři tisíce za 100ml.

3. Givenchy – Gentleman (Eau de Parfum Boisée)

Poslední novinkou určenou pánům je Gentleman (Eau de Parfum Biosée) s kořeněnými a dřevitými tóny. Ve složení je zastoupen černý pepř, koriandr a pelargonie. Srdce doplňuje kombinace kosatce konkrétního, kakaa a cedru. Vyladěnou vůni dotahuje santalové dřevo, pačuli a tóny dřevěného kouře.

Hlouběji do kapsy sáhnete i v případě této novinky, která se pohybuje pod třemi tisícovkami za 100ml.

Co si nechám na příště?

Ačkoliv se říká, že dámy mají přednost, pro dnešek jsem to otočila. Vzhledem k tomu, že se o parfémech pro muže příliš často nerozepisuji věřím, že se dámy nebudou zlobit.

Vlastně se mají na co těšit. Další článek totiž bude o dámských novinkách, kterých je o poznání více. To víte, kupní síla je stále ještě naší straně. 🙂

Napsat komentář