2018, 4711, Recenze parfémů

Recenze: Vánoční překvapení – Acqua Colonia Vanilla & Chestnut

Letošní sezónní edice značky 4711 se nesly v kombinaci ostružiny s kakaem (Acqua Colonia Blackberry & Cocoa) a vanilkou s kaštanem (Acqua Colonia Vanilla & Chestnut). Vzhledem k předvánočnímu období jsem si nemohla nechat ujít druhou ze zmíněných vůní.

Testování

Po nanesení ucítíme sladkou, lehce pudrovou vůni vanilky. Této vanilky se ale nemusíte bát, neboť ve zdejším podání zůstane jemná, avšak dostatečně znatelná po celou dobu. Ve chvíli, kdy už vás vanilkové opojení omrzí, přichází na řadu zmíněný kaštan. Z vůně vyvstávají dřevité a krémové tóny, které příjemně obohacují do té doby poněkud jednodušší vůni. Celkově se vanilkovo-kaštanové duo příjemně prolíná, avšak vanilka má stále navrch (což je trochu škoda).

Výdrž a design

Výdrž vůně je dobrá – po několika hodinách postupně slábne a když už jste si jistí, že je na čase vůni přiživit, překvapí vás kompliment okolí. Tradiční flakon Molanus s reliéfovým zdobením opatřeným etiketou (tentokrát v béžových tónech) koresponduje s vůní a zanechává příjemný dojem.

Celkové hodnocení

Limitka Vanilla & Chestnut ve mně vyvolala nostalgii. Vzpomínky na zimní procházky s rodiči, tradiční vánoční trhy a vonné tyčinky (jak jinak,než s vanilkou). Podle výrobce má tato vůně obklopovat nositele,jako objetí. Upřímně mohu říci, že ve mně vyvolala tolik milých vzpomínek, až jsem chvílemi měla pocit, jakoby mě opravdu něžně objala a přenesla zpět v čase. V čase do dětských let plných vánočního cukroví a františků zasypaných hromadou sněhových vloček.

Celkové hodnocení: 7/10.

Děkuji Aničce za splněné vánoční přání 🙂

Napsat komentář