2018, Issey Miyake, Recenze parfémů

Recenze: L’Eau d’Issey Pure Nectar de Parfum

Issey Miyake v roce 2018 představil novou vůni – L’Eau d’Issey Pure Nectar de Parfum. I přesto, že je to již nějaký pátek co jsem jí zkoušela, si vybavuji identickou vůni růží.

Růže a zase růže..

Při testování na kůži mě ihned přivítala známá kombinace květin a ovoce. Zpočátku cítím hrušky, které svou šťavnatostí vyvažují sladkost medu (ten však samostatně nevnímám). Zatímco hrušky ustupují, na řadu přichází silně vonící růže a konvalinky. Postupně vůně slábne, ale neztrácí nic z růžového aroma i příjemné sladkosti (nikoli však přeslazenosti).

Složení L’Eau d’Issey Pure Nectar de Parfum:

  • hruškový džus, med
  • absolut růže, růžový olej, růžová voda, konvalinka, maritima®
  • santalové dřevo, pravá ambra, cashmeran

Finální hodnocení

Po šťavnatém úvodu se L’Eau d’Issey Pure Nectar de Parfum již moc neměnila, což je vzhledem k množství růží trochu škoda. I když mám totiž růže ráda, tady je jich na můj vkus možná trochu moc.

V průběhu dne jsem vůni dostatečně vnímala, bonusem je i to, že vydržela až do pozdního odpoledne. Elegantní flakón typický pro kolekci L’Eau d’Issey Pure, odpovídá minimalistickému pojetí japonského návrháře Issey Miyakeho.

L’Eau d’Issey Pure Nectar de Parfum je podle mého názoru ideální na denní nošení, stejně jako na večer nebo rande. Při střídmější aplikaci by mohla být vhodnou společnicí pro celoroční nošení. Máte-li rádi květinové vůně s trochou ovoce a hromadou růží k tomu, pak neváhejte. 🙂

Celkové hodnocení: 8/10.

Pokud by vás zajímalo více informací o vzniku vůně, doporučuji vám navštívit stránky Issey Miyake.