Články

Parfémy podle sezóny: podzimně-zimní vůně

Listí začíná padat, trávu obalí křehká jinovatka a nad krajinou se vznáší mrazivý opar. Spolu s klesajícími teplotami vrstvíme oblečení a balíme se do vlněných šálů. Instinktivně vyhledáváme vše, co zahřeje a pohladí. A přesně takový je výběr (pod)zimních vůní pro vás.

Sladká klasika pro dámy

Všechno zlé je k něčemu dobré. Pokud nepatříte mezi milovníky chladného počasí, věřte, že i přes klesající teploty to má své výhody. Například můžete experimentovat se silnějšími vůněmi, kterým byste se v teplém počasí obloukem vyhnuli. Začneme ale zlehka..

Hledáte květinovou klasiku, co nezklame? Taková je letošní novinka La Vie est Belle en Rose (Lancome) či léty prověřená Jasmin Noir (Bvlgari). Květinově-ovocnou kombinaci najdete v Brit (Burberry).

Silnější, orientálně laděnou květinovku představuje Flowerbomb (Viktor & Rolf). A na závěr přidám i tip na jednu nevšední a živočišnou toaletku/olej Amber Gris (Frais Monde), která překvapí svou intenzitou.

Kořeněné zahřívačky

I když existují vůně nositelné po celý rok, já osobně jsem v zimě PRO obměnu voňavého arzenálu. Jednak si naše čichové buňky trochu odpočinou, zároveň je to báječná příležitost využít studeného počasí a potěšit se něčím ostřejším. Svařák si v horku těžko objednáte, ale v zimě?! To je jiná.. A Stejné je to i s parfémy.

Nemohu tedy opomenout rafinovanou Armani Code pour Femme, EdP (Armani) a Amor Amor (Cacharel), které jsou již stálicemi na mnoha poličkách. O trochu lehčí, ale neméně sladká je i novinka The Only One 2 (Dolce & Gabbana).

Pokud nemáte hlouběji v peněžence, vyzkoušejte Allure, verzi EdP či Sensuelle (Chanel) a orientální vůni ideální na zimu Black Orchid (Tom Ford).

Vanilkové potěšení

Zatímco chladnější vanilku unosíte v létě, v zimních dnech oceníte spíše takovou, která zahřeje u srdce i v té největší plískanici. Záměřně jsem proto vybrala několik takových, které tuto sladkou ingredienci obsahují.

Loňská novinka Acqua Colonia Vanilla & Chestnut (4711) potěší milovnice vanilkových rohlíčků. Protipólem je lehčí varianta v podobě Addict, EdT (Dior), pro zkušené nosíky i silnější verze Addict, EdP.

Orientální, gurmánskou vanilku najdete napříkad v andělovi Angel, EdP (Thierry Mugler) a smyslnou ve sladkém životě Dolce Vita, EdT (Dior). Krásné názvy, že? Poslední zmíněnou (i když toaletku) však dávkujte opatrně. Stačí jí opravdu málo!

Zaujal vás některý z uvedených tipů? Nebo už máte svou letošní favoritku vybranou? 🙂

Napsat komentář