2019, Lanvin, Recenze parfémů

Recenze Lanvin: A Girl In Capri

Pokud se ptáte, jak přežít letní vedra, pak odpovím, že jedině s dívkou z Capri. Že jste ji ještě nezkoušely? – Nevadí! Vše najdete v této recenzi.

Dívka z Capri co má říz

První přivonění mě odválo hodně daleko na jih. Do míst, kde většinu roku svítí slunce a moře vybízí ke koupání, do citrusových sadů, kde současně kvetou a dozrávají malé žluté plody..

Brzy po nanesení mám pocit jakobych rozkrojila limetku, která se rozprskne všude kolem. Protože mám ráda citrusy, nebudu šetřit a k limetkové štávě přidám ještě trochu citrónu. Svěží vůni doplním o kapku bergamotu a namíchám tak dokonalý koktejl citrusově-zelené vůně.

Opojení u konce

Šťavnatá bomba v úvodu ustoupí do pozadí a na scénu přichází květ grapefruitu, který do vůně vnáší i trochu té sladkosti. Nenechte se však zmást. Stále se jedná o květ citrusového stromu, a tak o nějaké přehnané sladkosti nemůže být řeč. K němu se přidá tón mořské spršky a zde mé opojení dívkou z Capri končí.

Ačkoliv mám letní dovolené ponejvíce spojené právě s vůní moře, zdejší kombinace květu grapefruitu s mořskými tóny na mě dojem neudělala. Pokud mě vůně v úvodu přenesla do citrusového sadu na jih, stejně rychle mě z něj zase odvála závanem připomínajícím žlutý WC blok. Spíše, než vůni vzdálených citrusových sadů totiž cítím onu zmíněnou desinfekční pomůcku s levným, citrusovým aroma. Tento dojem bohužel nevylepšilo ani naplavené dřevo s pižmem v závěrečné fázi..

Pár slov závěrem

Co musím vyzdvihnout je flakón, který se Lanvinu opravdu povedl. Při návštěvě menší parfumérie to byl jeden z flakónů, který se mezi ostatními vůněmi vyjímal. Průhledný baculatý flakón je příjemný do ruky a téměř kanárkově žlutý obsah vás naláká podobně, jako včelu na květ.

Výdrž je na toaletku velmi dobrá a pokud se navoníte ráno, vydrží přinejmenším do odpoledne. Vzhledem k srdci vůně (které na mně vonělo jako citrusový WC blok) a ceně, bych ji ale nedoporučila koupit naslepo.

A Girl In Capri je energická, citrusová vůně, která v letním vedru osvěží nejednu nositelku. Radost udělá ve volném čase stejně, jako na pláži. Máte-li dovolenou ještě daleko, vemte si ji klidně do kanceláře a navoďte kolegům atmosféru blížícího se léta.

Celkové hodnocení: 6,5/10.

O této novince jsem psala koncem května. Přesné info o složení, koncentraci, ceně apod. naleznete zde. Stejně tak tu najdete i krátký film.

Napsat komentář