2019, Giorgio Armani, Recenze parfémů

Recenze Giorgio Armani: Sì Fiori

I když nepatřím mezi věrné milovnice této vůně, na novou Sì Fiori (Giorgio Armani) jsem se těšila. Po testování vůně mi zůstal přesně takový dojem, který jsem očekávala. Jaký to byl?

Stejný základ

Sì Fiori je příjemná, elegantní a dobře vybalancovaná vůně. Ty z vás, které by snad postrádaly v předešlých verzích určité genius loci, se konečně dočkají povedené vůně. Odlehčené složení vůni jednoznačně prospělo, ale nebojte se, základní linka je i přesto dostatečně znát.

To nejlepší nakonec

Po přivonění k flakónu mě přivítala sladce-květinová vůně. Ačkoli klasické květiny ve složení nejsou, chvílemi jsem měla pocit, že cítím jasmín a růže.

Zhruba hodinku po nanesení se rozvinuly příjemné vanilkové tóny, které postupně slábly. Podbízivou a ulepenou vanilku zde však nečekejte. Vanilka v nové Sì Fiori je velmi jemná a spolu s krémovým pižmem tvoří pomyslnou třešničkou na dortu.

Krémově-vanilkový závěr pro mě byl příjemným překvapením při testování i několik dní po něm. Vůně mi totiž zůstala v celé své kráse na šátku. Když jsem si ho tedy po pár dnech vzala, ihned mi vykouzlil úsměv na rtech.

Dávkování? Co kdo snese!

Růžově lakovaný flakón v jednotném designu dobře zapadl mezi předchozí vůně Sì. Jistě vás potěší koncentrace Eau de Parfum a s tím i související výdrž, která je velmi dobrá (7 hodin je podle mého názoru dostačující). Testovala jsem ji dopoledne a jasně ji vnímala ještě v podvečer.

Kampaň k letošní novince je povedená, nicméně vůni podle mého názoru příliš dobře nevystihuje. Podle reklamy bych očekávala koketu, která jde proti proudu. Sì Fiori je spíše mladou elegantní dámou.

Doporučila bych ji ženám kteréhokoli věku (s výjimkou mladších dívek). Vzhledem k pozitivním emocím, které ve mně Sì Fiori vyvolala, ji nebudu škatulkovat (myšleno kam a pro jakou příležitost ji nosit). Spíše bych se řídila ročním obdobím. V 35°C vedru a přeplněné tramvaji nejspíš nebude tou nejlepší společnicí. Jinak tomu bude při průměrných českých teplotách od jara do zimy.

Info o ceně, složení apod. najdete zde. Z letošních novinek patří jednoznačně k mým favoritkám. 🙂

Celkové hodnocení: 8/10.

Napsat komentář