2018, Jo Malone, Recenze parfémů

Recenze Jo Malone: Bronze Wood & Leather

Jednou z novinek představených v loňském roce, byla unisexová vůně Bronze Wood & Leather od britské parfumérky Jo Malone. Názory na tuto vůni jsou velmi rozdílné. Pokusím se proto vytvořit co nejvěrnější obrázek.

Už od pohledu vás novinka roku 2018 zaujme. Bronze Wood & Leather k sobě totiž ihned strhne pozornost. Oproti průzračným flakónům s růžovými, žlutými a všelijakými dalšími odstíny květinových vodiček chtě nechtě vyčnívá. Elegantní flakón s černou barvou a ostrými liniemi dokonale vystihuje obsah, který se v něm ukrývá.

Bronze Wood & Leather Cologne Intense (2018).
Jo Malone Bronze Wood & Leather Cologne Intense (2018).

Mně osobně tato vůně přesvědčivě asociovala koně. Moment, kdy vstoupím do sedlárny plné poctivých sedel, kde se mísí koňské pižmo, pot a všudypřítomná vůně kůže. Při prvním kontaktu může být z těch pachů až na omdlení, možná byste chtěli vyvětrat. To by ale byla škoda, protože při další návštěvě už vůni poznáte a napříště se začnete těšit.

Přes pronikavost kůže, jsem grapefruity v úvodu téměř nevnímala. Ta se zpočátku zdála velmi ostrá, neopracovaná. Později přešla do uhlazené, příjemnější formy. Zhruba po 2 – 3 hodinách si na mně trochu sedla a ostré rysy dostaly jemnější ráz (ne však o moc). Ruku v ruce s kůží jdou dřevité tóny, které jsou příjemné a dobře se doplňují. Jalovec a vetiver bych samostatně neodhalila, jistě se ale nemalou měrou podílí na pronikavosti vůně.

Campaign Bronze Wood & Leather, Jo Malone (2018).

Složení Bronze Wood & Leather (Cologne Intense):

  • grapefruit, jalovec, dřevité tóny, kůže, vetiver.

S kým si sedne?

Podle Jo Malone se jedná o unisexovou vůni. Já bych zdůraznila, že se jedná o PÁNSKOU a možná někde uprostřed trochu dámskou vůni. Pro milovnice klasicky ženských vůní to nejspíš nebude to pravé. Věřím, že ani pány nemusí tato vůně plně uspokojit. Záleží, jak si s vámi sedne.

Bronze Wood & Leather si umím představit na někom, kdo ví co chce. Na někom, kdo se nebojí vybočit z řady a obejít (nikoli porušit) hranice. Jaké ženě by se mohla zalíbit? Té, která chce obstát ve světě mužů a nebojí se, že ztratí svou ženskou tvář. Ke kalhotovému kostýmu snad nemůže být lepší doplněk, než Bronze Wood & Leather.

Chytlavá píseň v kampani

Body navíc rovněž zaslouží výdrž, která byla na papírku několik dní, na mé ruce více než 7 hodin. Co se týče období, Bronze Wood & Leather je vůně nositelná od jara do zimy. Lehčí aplikace může být příjemným doplňkem pro milostné schůzky. Chcete-li však vůni na večer, nebála bych se nanést silnější vrstvu.

Zaujala vás loňská novinka Jo Malone? Pak se podívejte na promo níže. Po vyzkoušení vůně a následném shlédnutí filmu musím konstatovat, že film i píseň v něm vůni věrně vystihují..

Celkové hodnocení: 8/10.