2019, Chanel, Recenze parfémů

Recenze Chanel: Chance Eau Tendre (EdP)

Dnes jsem se konečně dostala k testování, a proto vám přináším čerstvou recenzi nové vůně od Chanelu. (Pro ty, které by snad minula zpráva o dlouho očekávané novince Chance Eau Tendre (EdP), přejděte sem).

Sehrané duo

Při zkoušení nové vůně Chance Eau Tendre (Eau de Parfum), se neubráním porovnání s jeho předchůdkyní Chance Eau Tendre (Eau de Toilette). Jednak tomu brání má přirozená zvědavost, a kromě toho zde hraje roli také fakt, že za novou vůní nestojí nikdo jiný, než syn autora originální verze, Olivier Polge.

Zatímco původní Chance (EdT) je plná, květinově-ovocná, nová Chance (EdP) je odlehčenější a řadila bych jí do kategorie citrusově-květinových vůní. Ačkoli je složení obou odlišné, při testování byl znát podobný rukopis i základ. Obě mi tak k sobě pasují jako sestry, která je každá svá, avšak stejný základ nezapřou.

Závan nadcházejícího léta

Chance Eau Tendre (Eau de Parfum), jsem zkoušela v dopoledních hodinách. Venku už bylo teplo, ale vzhledem k tomu, že jsem věděla do čeho jdu, tak to nevadilo, naopak. Díky teplu se krásně rozvinula svěží vůně, ze které postupně vyplouvaly květinové tóny doplněné o citrusy a nakonec i pižmo.

Složení Chance Eau Tendre (EdP):

  • absolut jasmínu, růže, krémové bílé pižmo, grapefruit, kdoule.

Nová Chance je osvěžující, jiskřivá a energická. Citrusů je zde tak akorát a spolu s květinami působí odlehčeným dojmem. Dlouho jsem přemýšlela, co mi vůně připomíná. Po pár hodinách jsem si vzpomněla na vůni nadcházejícího léta. Asociace prázdné, sluncem zalité chodby školy na sklonku školního roku.

Láska na první přičichnutí

Premiéru měla Chance Eau Tendre (Eau de Parfum) v zimě, což je na vůni určenou pro jarně-letní sezónu ideální čas. Novinka Chanelu je totiž jako stvořená pro teplé jarní a letní dny. Mně osobně to nedá a moc ráda ji znovu vyzkouším, až přijde to pravé letní vedro. Ideální volba na letní zábavy, které mají tendeci se protáhnout do velmi časných hodin. 🙂

Co se týče výdrže, rozhodně vás nezklame. Cítila jsem ji (slaběji, avšak úměrně) po 7hodinách. Předpokládám, že na rukávu bude znatelná až do vyprání.. Pokud rádi střídáte vůně které aplikujete i na oblečení, je dobré toto brát v potaz.

Koho novinka potěší?

Hravá, mladistvá kampaň i samotný flakón, který se věrně drží předlohy napovídají, komu je vůně určená. Dívkám a ženám s mladším duchem bude více než příjemným doplňkem i společníkem. Neberte to však jako něco, přes co nejede vlak.. Vždy samozřejmě záleží na vkusu konkrétní osoby.

Na nošení do kanceláře by mi ji přišlo trochu škoda, vyjímkou by mohlo být nějaké kreativní povolání nebo kancelář v podobě vzdušného ateliéru. Na denní nošení je doslova ideální. Ráno vás příjemně naladí (podobně jako zpěv ptáků při rozbřesku) a odpoledne zase povzbudí.

Věřím, že Chance Eau Tendre (Eau de Parfum) je jednou z vůní, která dokáže rozveselit den, který sám osobě není příliš vlídný. Celkový dojem tak zanechává více než dobrý.

Celkové hodnocení: 8,5/10.

Napsat komentář