2018, Giorgio Armani, Recenze parfémů

Recenze: Armani Code – femme fatale mezi parfémy

Při procházce parfumérií jsem narazila na známou a velmi oblíbenou vůni, kterou jsem ještě nezkoušela. Díky elegantnímu flakonu stínovanému v odstínech modré, fialové až černé a pronikavé vůni mi bylo jasné, že ji musím vyzkoušet.

Testování Armani Code

Při testování na papírku i na ruce jsem jasně poznávala vůni citrusových plodů, které se prolínaly s jasmínem a dalšími květy. Armani Code se od počátku tváří, jako citrusově-květinová vůně okořeněná jistou dávkou pikantnosti, avšak po pár hodinách se přesouvá spíše do kategorie sladších vůní. Na povrch vystupují složky jasmínu, květu pomerančovníku a zázvoru, které příjemně navazují na hlavu parfému a nenásilně přechází do sladkého základu. Citrusové tóny jsem po pár hodinách už tolik necítila, avšak příjemně mě začala obklopovat vůně vanilky a santalového dřeva. Samozřejmě nesmím zapomenout zmínit med, který doplňuje základ vůně, nicméně jako samostatnou složku jej na sobě nevnímám.

Zajímavé je, že na papírku jsem cítila spíše citrusovo-kořeněné složky, jen lehce nasládlé. Na kůži ale dostala ten správný říz a hloubku. Překvapilo mě, o kolik byla při nošení na těle sladší. Vůně je opravdu zajímavá a smyslná. Připomíná mi exkurzi po Itálii – sady kdesi na jihu, kdy současně cítíte vůni květů a ochutnáváte plody citrusovníků. Nebo večer strávený v elegantní společnosti italského doprovodu.. Zkátka 100% made in Italy:-)

Síla a výdrž

Vzhledem k síle bych zvážila, zda je Armani Code vhodná pro celoroční nošení. Neumím si představit, jak by se chovala v letních dnech, kdy teplota neklesne pod 30°C, naopak v chladnějším létě by se asi dala příjemně snést. Pokud si přes den na výraznější vůni netroufáte, určitě po ní sáhněte při nějaké speciální příležitosti, nebo na večer. Výdrž je velmi dobrá, cítila jsem ji 6 hodin po nanesení a nebýt koupele, možná by vydržela o něco déle.

Složení Armani Code:

  • květ afrického pomerančovníku, italský hořký pomeranč;
  • jasmín sambakový, absolut tuniského květu pomerančovníku, zázvor;
  • med, vanilka, santalové dřevo.

Hodnocení

Celkově shrnuto představuje Armani Code vyvážený poměr svěží i sladké složky, který se báječně doplňuje. Flakon, který prošel řadou změn je stále elegantní a odpovídá konceptu vůně. Mohu jedině souhlasit, že Armani Code je návyková, opojná a vášnivá. Tato stálice, která se prodává nepřetržitě od roku 2006, je bezpochyby femme fatale mezi parfémy.

Celkové hodnocení: 8/10.